Elbiler – Grønt eller tåbeligt?

Af:
Oprettet:
Seneste revision:

Det vælter frem med elbiler, det er åh så miljø rigtigt at køre i en elbil. Jeg kan slet ikke se det miljø gavnlige i at lade en elbil op med el produceret på kul eller olie….. De kloge er heller ikke blevet helt enige om hvorvidt elblier i det hele taget er grønnere en fx en moderne diesel bil.

Elbiler og miljø

Om en elbil er mere eller mindre grøn end en diesel bil over hele levetiden er de kloge ikke helt enige om. Det jeg slet ikke fatter er hele konceptet om elbiler. Vi skal holde op med at bruge fossile brændstof som er skidt for miljøet og en begrænset ressource. Det kan jeg tilslutte mig, men hvorfor så udskifte en miljøbelastende begrænset ressource med en anden (Sjældne jordarter til fremstilling af batterier) ligger helt udenfor min fatteevne.

Elbiler

Det må være lidt som at pisse i bukserne for at holde varmen – det virker, men kun en kort tid. Kobolt, Litium og de andre råstoffer er også begrænsede ressourcer der har stor miljøbelastning på naturen at udvinde. Et andet problem med elbiler er at vi nu skal poste milliarder i udbygning af vores elnet for at det kan klare belastningen fra de mange lade standere. Jeg tænker at der kunne være andre og bedre måder at bruge pengene på.

Brintbiler

Jeg ser brintbiler som et mere miljøvenligt og fremtidssikkert alternativ til elbiler. Nu ved jeg godt at den nødvendige teknologi ikke er så langt fremme og de brintbiler der bliver fremstillet er dyrere end fx elbiler, da teknologien er nyere. Hvis de mange milliarder bilfabrikanterne poster i udvikling af elbiler og forske i batteri teknologi i stedet blev brugt på udvikling af brint teknologi så tror jeg på at vi hurtigt kunne få et reelt alternativ til fossile brændstoffer.

Mere information

Brint & Vindmøller

Der snakkes en masse i bla. regeringen om at vi skal have flere vindmøller, mere vedvarende energi. Dét er jeg helt enig i. Der er jo bare lige det problem med vedvarende energi som, vindmøller og solcelleanlæg, at de ikke altid producerer strøm når vi har brug for det eller producerer mere strøm end vi har brug for.

Dette problem vil naturligt nok vokse i takt med at mere og mere af vores energi produktion baserer på vindmøller og solcelleanlæg. En mulig løsning på det problem er at bygge brintanlæg der kan bruge overskudsstrøm til at producere brint. Den producerede brint kan så bruges til vores biler, opvarmning eller om nødvendigt konverteres tilbage til el, hvis det er det vi lige mangler. Det vil skabe en buffer / lagerkapacitet der kan bruges til at udligne den ujævne produktion med behovet.

Andre relaterede indlæg

Hvis du sidder med en ting du ryster på hovedet over, syntes er helt gak eller andet så er du meget velkommen til at skrive om det her.

En kommentar til “Elbiler – Grønt eller tåbeligt?”

Skriv gerne en kommentar