Verdens Klima – hvad gør vi ved det?

Af:
Oprettet:
Seneste revision:

De fleste er vel ved at indset at det med verdens klima er noget skidt. Der er nok enkelte der ikke tror på det (Fx Donald Trumph :D), men ellers. Der snakkes meget om det og man kan ikke købe noget uden at der reklameres med “klima kompenseret”, “miljøvenlig” og lignende superlativer, men hjælper det noget? Der skal skrues gevaldigt ned på Co2 udslip og vi skal stoppe med at hælde tonsvis af plastik ud i havene, hvis vi skal ændre noget.

Hvis vi i lille Danmark var totalt perfekte: ingen Co2 udslip og ingen forurening, så ville det desværre ikke rigtigt hjælpe på verdens klima. Det er et globalt problem.

Verdens klima

Listen af konsekvenser af vores forurening er lang: Global opvarmning, vildere vejr, oversvømmelser, tørke, mikroplastik og en række andre konsekvenser. Masseudryddelse af arter.

Verdens Klima

Uanset hvad vi vælger at gøre ved det, så hjælper det ikke på andet end samvittigheden, så længe det (stort set) kun er os i Danmark der “gør” noget. Vi har tre store forureningskilder i verden: USA, Kina & Indien og så længe de ikke får styr på deres shit, så flytter det desværre ikke meget hvad vi andre gør.

Hvad gør vi ved det?

Sååå, hvordan får vi verdens lande til at gøre en fælles indsats, så vi vores efterkommere også har en verden at vokse op i? Forslag modtages gerne her eller som kommentar:)

Det er helt fint med tiltag for at begrænse vores egen forurening og Co2 udslip her i Danmark, men måske pengene ville være givet bedre ud, hvis de blev investeret i opgradering af kulfyrede kraftværker i Polen?

EU sætter klimamål som medlemslandene i større eller mindre grad lever op til, eller vi venter spændt på om det lykkedes da der er år endnu. De lande der er de helt store syndere ligger dog ikke i EU, så her må vi op på FN-niveau for at få fat i dem.

Hvad gør FN så? Ikke en hujende fis efter min mening. De sætter fx en oliesheik til at lede deres klima topmøde. WTF.

Andre relaterede indlæg

Skriv gerne en kommentar