Udforskning af rummet

Af:
Oprettet:
Seneste revision:

Jeg har siden min tidlige ungdom væres fascineret af rummet og har med interesse fulgt med i nyheder om astronomiske landvindinger, rummets gåder og opsendelse af diverse satellitter. Med alderen (eller hvad der nu er årsagen) er jeg blevet mere og mere i tvivl om det rigtige i at bruge så store summer på udforskning af rummet.

Rummet og hvad så?

Som allerede nævnt er jeg fascineret af rummet, men jeg er begyndt at tænke: Er det nu lige så vigtigt at vide noget om Big Bang, sorte huller og hvad ved jeg? Gør det noget godt for vores liv på jorden at vide det?

Det er måske især den megen hype om ekspeditioner til Marts, oprettelse af koloni på Mars der har fået min skepsis til at vokse.

rummet

Jeg skulle mene at der er mere presserende opgaver at løse, end at finde ud af hvad Mars er lavet af: Fx Global opvarmning, Vedvarende energi, Sult og en række andre udfordringer lige her på jorden og ikke 225 millioner kilometer væk. Det handler ikke bare om økonomi, men også antallet af kloge hoveder. Hvis vi kun har X antal kloge hoveder på jorden og der er flere af dem der arbejder på Mars ekspeditioner end på løsning af vores globale opvarmning så mener jeg helt klart at det er på tide at få omprioriteret nogle opgaver.

Hvad gavn har 99.9% af verdens befolkning af en koloni på Mars, når deres verden ødelægges af global opvarmning og forurening? Når jeg bliver Kalif i stedet for Mette, så skal vi have en anden prioritering.

Bjerge af affald

Andre relaterede indlæg

Hvis du sidder med en ting du ryster på hovedet over, syntes er helt gak eller andet så er du meget velkommen til at skrive om det her.

Skriv gerne en kommentar