Vedvarende energi

Af:
Oprettet:
Seneste revision:

Verdens klima har det skidt – rigtigt skidt. Der bliver snakket en masse om det, men det kniber med at få noget gjort ved det. Jo jo, her i lille Danmark er vi vel oppe på ca 50% vedvarende energi af vores elproduktion og det er da bestemt godt for miljøet, men ser vi lidt ud over vores egen lille have, så ser det helt anderledes skidt ud.

Vedvarende energi

En af de udfordringer der er ved vindmøller og solceller er at de jo producerer energi som vinden blæser og ikke nødvendigvis når vi har brug for det. Her er det så at jeg ikke fatter at der ikke forskes mere i opbevaring af energi, så når der er overskudsproduktion, så gemmes overskuddet til når vi bruger mere energi end der produceres.

vedvarende energi

Jeg syntes jo at det må være lige til højrebenet at bruge overskuds el til at producere brint. Det kan så anvendes som drivmiddel i vores biler, opvarmning eller konverteres tilbage til el når vi bruger mest el. Der forskes heldigvis lidt i bedre opbevaring af brint. Jeg syntes at der skal investeres meget mere i forskning i brint teknologi.

Andre vedvarende energikilder

Der dukker med jævne mellemrum artikler op om fremskridt i udviklingen af fusionsreaktorer, som kilde til ubegrænset, miljøvenlig og sikkert energikilde. Det har dog tilsyneladende lange udsigter endnu, så der skal findes andre kilder, hvis vi skal redde jorden fra global opvarmning.

Der findes andre vedvarende energikilder, som termisk energi, bølgeenergi og andre. Hvis der blev investeret mere i udviklingen af disse, så er jeg sikker på at der er nogle kloge hoveder der finder på noget brugbart. Hvor skal pengene komme fra spørger du? Elron Musk & Jeff Bezos kunne passende spytte i kassen eller vi kunne reducere verdens militære budgetter med 1%.

Kulfyret kraftværk

Atomkraft?

Hvad med atomkraft. Er det en option, mens vi venter på at det lykkedes at få fusions reaktorer til at fungere – og bliver rentable? Man kan sikkert diskutere om det faktisk er vedvarende energi og det med forureningen? Tja, når det ellers kører som det skal så forurener et atomkraftværk jo ikke, altså lige med undtagelse af det stærkt problematiske affald der skal gemmes væk de næste 1.000.000år eller noget. Så, nej tak til (mere) atomkraft.

Andre relaterede indlæg

Hvis du sidder med en ting du ryster på hovedet over, syntes er helt gak eller andet så er du meget velkommen til at skrive om det her.

Skriv gerne en kommentar