Reklamer, nye regler tak

Af:
Oprettet:
Seneste revision:

Vi bliver bombaderet med reklamer overalt og hele tiden. Google, Facebook og alle mulige andre indsamler enorme mængder info om os og vores færden på nettet, så reklamerne kan målrettes. Det er nok svært at gøre meget ved. Udover at gøre Meta (Facebook), Google, Apple mf. ufatteligt rige, så får vi dog nogle services “gratis”, dvs. at vi betaler for dem med vores data. Om det så er prisen værd er op til den enkelte. I dette indlæg er vil jeg derfor snakke om indholdet af reklamerne og det de tilbyder i stedet.

Når jeg bliver Kalif i stedet for Kaliffen, eller skulle jeg sige i stedet for regeringen 🙂 så er der et par stramninger jeg gerne vil indføre.

Reklamer – efter kaliffens mening

1: Reklamer skal love noget, dvs. at når en reklame lover op til 80% rabat, så siger det jo i virkeligheden ingenting, det kan jo også være 0%… Nææ kravet til reklamer burde være at de skrev fx mindst 30% eller 30-80% rabat, så har de da lovet noget…

Reklamer

2: En anden ting jeg er træt af er at de lover alverdens ting: Bedst i test, super dit eller dat. Naturligvis kan man sige, men det burde være forbudt at reklamere for noget der ikke kan dokumenteres.

Reklamer for Spil

3: Det har længe været forbudt at reklamere for cigaretter, bevares, det er også usundt. Der er ligeledes love og retningslinjer for markedsføring af alkohol. Dette sikkert for ikke at anspore unge til overdrevent alkoholforbrug, hvilket også er helt ok. Der hvor kæden hopper helt af for mig er de enorme mængder reklame for diverse spille sider vi hver dag udsættes for. Jeg tænker at Ludomani er lige så skadeligt som alkoholisme, men det er helt ok at reklamer efor det, bare de overholder retningslinjerne. Når jeg bliver Kalif i stedet for Mette, så bliver reklamer for Spil forbudt, på linje med regler for tobak.

Man kan læse om markedsføringsloven her

Mælk

Mælk – Et eksempel

Danmark et et af de lande i verden hvor befolkningen drikker mest mælk, så hvorfor? I al den tid jeg kan huske har jeg hørt at mælk er sundt og man skal drikke mindst et glas mælk om dagen og især børn skal drikke mælk, da det indeholder kalk og er godt for bla. knoglerne, men hvem siger det? – mælkeproducenterne, naturligvis.

De skal dog ha den ros at deres anprisning af mælk er blevet noget mere nuanceret i dag end den var da jeg var en ung prins.

Mælk er til kalve

Hvis mælk var så sundt, så er det påfaldende at udover at vi drikker mest mælk, så er vi også det land med flest tilfælde af knogleskørhed.

Andre relaterede indlæg

Hvis du sidder med en ting du ryster på hovedet over, syntes er helt gak eller andet så er du meget velkommen til at skrive om det her.

Skriv gerne en kommentar