Loven i Danmark

Af:
Oprettet:
Seneste revision:

Der er ufatteligt mange love, regler og bekendtgørelser i Danmark der udstikker hvad vi ikke må og hvis vi må, udstikker retningslinjer for hvordan vi må. Den nuværende regering (SVM, 2023) har tilsyneladende ambitioner om at der skal mange flere love til for at styre befolkningen.

Loven på hovedet
Justice

Se, hvis nu jeg var Kalif og bestemte, så vil jeg være stærkt fristet til at vende hele lovgivningen på hovedet. Problemet med den måde lovgivningen fungerer på er at den beskriver hvad vi IKKE må, dvs. at hvis der ikke står i loven at man ikke må, så må man godt. Det er et princip der har været anvendt siden Moses fik de ti bud af gud. Egentligt sagde gud til Moses at menneskene skulle opføre sig ordentligt. Det mente Moses var for uklart for menneskene, så derfor fik han i stedet de 10 bud, der indeholder et par påbud, men ellers består af forbud, dvs noget man ikke må. Her har vi så allerede balladen… Hvis der ikke står at det må man ikke, så er det ok… Det er der så mange igennem tiden der har udnyttet til egen vinding eller handlinger der skader andre eller miljøet – når der ikke står at man ikke må, så…..

Loven på hovedet

Derfor er det at jeg tænker at hvis nu man vendte loven på hovedet, dvs. at loven udelukkende beskrev hvad man må og hvordan, så er alt hvad der ikke står skrevet automatisk forbudt. Så skulle det være slut med kreative sjæle der udnytter huller i loven til at opnå vinding på bekostning af os andre. Der vil så helt sikkert opstå situationer hvor der opstår en situation hvor noget ikke kan gennemføres, da det ikke er beskrevet i loven. Hvis de dertil udpegede kloge hoveder mener at det burde være ok, så den ønskede handling tilføjes til loven og dermed blive lovlig.

På denne måde vil man altid være på forkant, i stedet for altid at lappe huller efter at noget har misbrugt et hul i loven. Jeg er i øvrigt overbevist over at loven bliver meget mere enkel og gennemskuelig.

Derudover burde der være en kvalitetssikring af alle love: Konsekvenser, konflikter med eksisterende love, fejl og mangler i loven osv.

Mrs. Justice på hovedet

Andre relaterede indlæg

Skriv gerne en kommentar